En grupp cyklister på skogsväg

GEMENSAM TRÄNING

Som medlem i klubben kan du hänga med på våra gemensamma cykelturer som vi genomför året runt. Någon gång per år genomför vi också andra aktiviteter som till exempel gemensamma cykelresor eller träning med inbjudna instruktörer. Information om cykelturer och aktiviteter kommuniceras på klubbens Facebook-sida.

På söndagar brukar vi köra fikatur i tempo efter vilka som kommer. Samling vid Maltes 09:30 och om det blir av annonseras på Facebook. Generellt så delar vi in oss i "tempo" grupper efter vilka som kommer. Vill du testa på att cykla med oss är tipset att komma en söndag.

Följ Lidingö Cykelklubb Facebook för aktuella uppdateringar om gemensam träning.

Gruppträningar grön/blå/röd/svart

För att försöka göra det lite enklare att beskriva vilken typ av cykeltur man har tänkt genomföra och vilka förkunskaper som förväntas av de som ska hänga med så har några av oss som brukar leda cykelgrupperna diskuterat fram en beskrivning av turer:

Grön
Lugnt tempo med fokus på att träna grundläggande teknik på enklare stigar. Förkunskaper: Nybörjare

Blå
Lugnt, jämnt tempo på stig med varierande teknisk svårighetsgrad. Förkunskaper: Du har cyklat en del MTB och behärskar att cykla på skogsstig.

Röd
Ganska högt jämnt tempo på stig med varierande teknisk svårighetsgrad. Förkunskaper: God förmåga att hantera cykling på varierande stig och fysisk förmåga att kunna cykla i ett jämnt tempo utan alltför många pauser.

Svart
Högt tempo på stig som kan gå över svåra tekniska partier. Förkunskaper: Klarar av svåra tekniska partier och fysisk förmåga att cykla ett högt jämnt tempo.

Letar man cykelkompisar eller kan tänka sig leda ett tisdags- eller torsdagspass så kan man använda sig av de här indelningarna så vet andra ungefär vad man har tänkt sig för typ av cykling.

UNGDOMSTRÄNING

Lidingö CK erbjuder nu en grupp för ungdomar som vill cykla mountainbike tillsammas och utveckla sin stig-cykling. Passar ålder 11–14 år med viss cykelvana, träningsupplägget anpassas efter nivå på deltagare. Fokus på teknik.

Träningstider – Ungdom

Onsdagar 17:30–18:30. Start 10 april.
Samling Grönsta parkering (om ej annat anges)
Se uppdatering på Facebook inför varje pass.

Ungdomsledare:
Henrik Rydelius, henrik.rydelius@gmail.com

Följ oss på Facebook för aktuella uppdateringar om träningar och event.